Door middel van het vergelijken van autoleningen is het mogelijk om de meest voordelige tarieven te vinden. Bij de aankoop van een nieuwe (tweedehandswagen) zal het autobedrijf (indien gekocht bij een bedrijf natuurlijk) u bijna altijd een voorstel tot financiering doen. De autohandelaar heeft dan een overeenkomst gesloten met een financiële instelling. Het spreekt voor zich dat dit een lucratieve deal is voor het autobedrijf. Echter, u – als toekomste kredietnemer – wilt natuurlijk de meest voordelige autolening afsluiten? Zet dus niet meteen uw handtekening op dat contract. Wees slim en ga zelf de tarieven van de autoleningen gaan vergelijken. Dit kunt u gemakkelijk doen door middel van volgende zaken:

  • Op internet de simulator opzoeken van verschillende financiële instellingen. U kunt dan zelf het jaarlijks kostenpercentage opzoeken en u weet ook per direct hoeveel u zou moeten aflossen bij deze instelling.
  • Informatie opzoeken via internet. Vele sites vergelijken de tarieven van verschillende kredietaanbieders in België. Let natuurlijk wel op – soms is de informatie niet altijd even correct.