Rentevoet autolening

Indien u van plan bent om een autolening af te sluiten zult u er waarschijnlijk rekening mee willen houden dat er op een autolening een zekere kostprijs wordt aangerekend. De kostprijs wordt op een autolening aangerekend onder de vorm van de rentevoet. De rente kan voorkomen in twee verschillende vormen. Denk hierbij aan een vaste rente en een variabele rente. Beide rentes beschikken eigenlijk over voor- en nadelen. Het voordeel aan een vaste rente is bijvoorbeeld dat u bij het afsluiten van de autolening weet met welke kosten u rekening moet houden. Het nadeel is echter dat u bij een eventuele renteverlaging nog steeds de hogere rente zult blijven betalen. Wat de variabele rente betreft is het eigenlijk andersom. U kunt intekenen aan een hoge rente, maar de rente kan elke dag opnieuw gewoon veranderen. Stijgt de rente, dan wordt uw autolening duurder. Daalt de rente, dan zal uw autolening opmerkelijk goedkoper worden.

U weet dus ondertussen dat een rente zowel vast als variabel kan zijn, maar wat met het bedrag waarop de rente wordt berekend? Doorgaans wordt bij een autolening het kostenpercentage altijd berekend aan de hand van het geleende bedrag. Er wordt met andere woorden gebruik gemaakt van een vaste rente. In bepaalde zeldzame gevallen kan de bank er echter ook voor kiezen om de rente te berekenen aan de hand van het openstaande bedrag. Dan kan er ook sprake zijn van een vaste rente, maar kunnen de kosten wel maandelijks meer of minder worden, net omdat het openstaande bedrag maandelijks kleiner wordt.

Tot slot wordt een autolening natuurlijk door verschillende kredietverstrekkers aangeboden. De populariteit van de autolening maakt dat het altijd interessant is om verschillende autoleningen met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van uw toekomstige autolening is natuurlijk perfect mogelijk hier op autoleningsimulatie.be.