JKP autolening

Het JKP, voluit het Jaarlijkse Kosten Percentage, is eigenlijk niets meer of minder dan de algemene kostprijs die wordt aangerekend op uw auto lening. U bent er zich waarschijnlijk reeds van bewust dat de kosten op uw lening aangerekend worden onder de vorm van rente. Het is die rente, eventueel aangevuld met extra kosten (indien van toepassing) die het JKP van uw autolening bepalen. Het JKP kan wel op twee manieren bepaald worden. Bij een bepaalde autolening kan deze immers berekend worden aan de hand van het geleende bedrag terwijl dit bij een andere autokrediet het openstaande bedrag kan zijn.

Jaarlijkse Kosten Percentage

Het Jaarlijkse Kosten Percentage is dus verantwoordelijk voor de kosten welke u dient te betalen op uw autolening. Het Jaarlijkse Kosten Percentage kan in principe om twee verschillende manieren berekend worden. Bepaalde kredietverstrekkers zullen voor hun leningen immers gebruikmaken van een vaste rente terwijl anderen er voor zullen kiezen om gebruik te maken van een flexibele rente. Steeds meer mensen beslissen om te kiezen voor een flexibele rente omdat ze op deze manier over de kans beschikken dat ze minder zullen moeten betalen dan ze eerst voor ogen hadden. Hoewel dit natuurlijk kan bestaat ook de mogelijkheid dat het JKP hoger uit zal vallen dan in eerste instantie gedacht. Een variabele rente kan immers niet alleen dalen, maar ook stijgen. Hou hier dus zeker en vast rekening mee wanneer u van plan bent om een lening met variabele rente af te sluiten.

JKP Formule autolening

Voor diegene die graag wil weten hoe het JKP precies wordt berekend hebben we een bepaalde formule uitgedacht. Deze formule wordt uitgevoerd aan de hand van de volgende berekening:

Het af te lossen bedrag staat gelijk aan het zogenaamde sigma. ( (mensualiteit) / (1+percentage) tot de macht (maand welke u dus zult moeten delen door 12) ).