Goedkope autolening

Het vinden van een goedkope autolening België is niet altijd even eenvoudig. Dat heeft verschillende oorzaken. Hoe dan ook is een lening altijd duur omdat u meer moet betalen dan u in eerste instantie heeft ontvangen. Dat is bij een autolening zo, maar ook bij andere leningen is dat het geval. In ieder geval zult u als kredietnemer op zoek willen gaan naar de goedkoopste autolening op de markt en dan zult u al snel inzien dat u niet veel anders kunt dan gebruikmaken van een autolening simulatie. Bijna iedere bank of andere kredietverstrekker biedt tegenwoordig wel een simulatie aan op zijn of haar website waardoor u zeer eenvoudig de tarieven van verschillende (al dan niet goedkope) autoleningen met elkaar kunt vergelijken. Na afloop van de vergelijking zult u meer dan waarschijnlijk kiezen voor de autolening met de laagste kostprijs.

Als kredietnemer hebt u steeds tot doel om een goedkope autolening te vinden. Normaal ook, u wenst de kosten natuurlijk zo veel mogelijk te drukken. Een goedkope autofinanciering afsluiten doet u door volgende tips te volgen:

  • Vergelijk meerdere offertes en voer meerdere offertes door.
  • Contacteer ook kleinere kredietaanbieders. Ook deze hanteren soms voordelige tarieven. Ze dienen namelijk op te boksen tegen grote spelers (KBC, Dexia, ING).
  • Let op met sites die beweren dat ‘kredietaanbieder A de voordeligste is’. Dergelijke sites zijn vaak subjectief.
  • Ga niet direct in op het aanbod van de autohandelaar. Ergens anders is het misschien goedkoper.